Ivica Tucak i vaterpolisti Hrvatske (©Reuters)
Ivica Tucak i vaterpolisti Hrvatske (©Reuters)

Selektoru Hrvatske nije do života: Tužan kraj jedne sjajne generacije i oproštaj od Igara uz besmislene mečeve

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.08.21. | 19:10

Da može Ivica Tucak bi spakovao svoje momke na avion i preskočio razigravanje od petog do osmog mesta

Gorčina, tuga i neverica preplavile su Hrvatsku posle eliminacije vaterpolista. Regionalni derbi došao je glave Hrvatima, posekli su iz Mađari (15:11) i označili kraj jedne generacije. Olimpijsko zlato u Londonu, pa srebro u Rio de Žaneiru, a u Tokiju – ništa. Četvrtfinalne bilo je krajnji domet.

Neko u zasluženu penziju posle brojnih uspeha i medalja sa velih takmičenja, a neko na preispitivanje. Pre svih selektor Ivica Tucak, jer je Hrvatska u najbitnijem meču na Olimpijskim igrama pružila najslabiju partiju.

Izabrane vesti

Brujaće u ušima hrvatskih vaterpolista Kristijan Manherc. Dobro će upamtiti to ime, ono će ih proganjati do sledećeg viđenja sa susedima. Rana se neće brzo zalečiti, kod nekih nikada jer je ovo za neke zvanični oproštaj od kockaste kapice. Porazom u penziju – bolno.

Vri u Ivici Tucku, a sigurno nije ni prijatno kada zna da će se javnost okomiti na njega, uperiti prstom i označiti ga kao glavnog krivca za krah na Olimpijskim igrama. Hrvatima lekcija, Mađarima čestitka.

"Nismo uspeli u ovom najvažnijem koraku, nismo odigrali dovoljno dobro da bismo dobili ovako dobrog protivnika. Naravno da mi je žao, kao i svima nama, hteli smo više, borili smo se, ali dalje od ovoga nije išlo. Šta sad reći? Previše sam vruć, tužan i razočaran. Moramo dići glave i ići dalje, jedan poraz nije kraj sveta. Znam kolika je bila energija pre utakmice da se ovo izvuče i da odemo do kraja, ali ovo danas nije bilo dobro. Dva gola krajem druge četvrtine usmerila su utakmicu, svakako previše golova. Šanse koje smo imali smo promašivali, valja čestitati Mađarima", rekao je Tucak.

Nije do života selektoru Hrvatske, ali utakmice za razigravanje moraju se odigrati. Po pravilu najmučniji deo svakog velikog takmičenja.

"Bio je dogovor da u pokretljivoj zonskoj obrani ne primimo gol, ali došlo je do pada koncentracije, pa su ulazili golovi koji ne trebaju i koji trebaju ući. Neki golovi koje smo primili iz daljine su nas potpuno maknuli iz utakmice. Teško je sada donositi bilo kakav sud. Ludost svega ovoga na turniru je ta igra od petog do osmog mesta, koja nema apsolutno nikakvog smisla, a koja nas sada čeka. Nije mi trenutno do života, a kamoli takvih utakmica. Dolazi smena, dolazi kraj ove jedne generacije koja je puno napravila i videćemo šta nam dolazi", zaključio je selektor Hrvatske.


tagovi

vaterpolo reprezentacija HrvatskeOlimpijske igreOlimpijske igre 2020Olimpijske igre 2021tokio 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara